Medikal Masaj

Medikal Masaj

Temel masaj türleri arasında gösterilen medikal masaj;  daha çok tıbbi alanlara katkı amacıyla gerçekleştirilir. İnsanların çoğu günümüzde hareketsizliğin mevcut olduğu bir dünya içerisinde yaşamaktadır. Ağır eşya taşımaya bağlı zorlanmalar, bilgisayar veya televizyon karşısında geçirilen saatler gibi pek çok etken çeşitli duruş bozukluklarına ve rahatsızlıkları sebep olabilir. 

Genelde uygun olmayan şekilde oturduğu ve uyuduğu bilinmektedir. Bu duruş sırasında herhangi bir sorun oluşması bile zamanla kaslarda sertleşme ve gerginlik gibi problemler ortaya çıkmaktadır. Gerek günlük yaşamın stresinden ve yorgunluğundan arınmak gerekse de ihtiyaç duyulan enerji toplamak açısından masaj faydalı olduğu gibi; kişi için en uygun masaj çeşidinin belirlenmesi de önemlidir. 

Dolayısıyla kişinin ihtiyacı olan masajı seçmesi gerekir. Bedendeki negatif enerjiyi atmak, zinde ve sağlıklı bir vücuda kavuşmak için en temel yöntemlerden birisidir. Medikal masaj daha çok hekim tarafından reçete edilen ve çeşitli tedavilere yardımcı olarak değerlendirilen bir masaj biçimidir. Örnek olarak bel ağrısı yaşayan birisi için doktor tarafından medikal masaj tavsiye edilir ve uzman kişi buna uygun terapi uygular. 

Pek çok şikayet açısından günümüzde alternatif tedavilerden birisi olarak görülen masaj çeşitleri; aslında geleneksel tedavi yöntemlerinin başında gelen uygulamalardan birisidir. Bugün spa, aromaterapi gibi farklı pek çok uygulama ile desteklenen vücut sağlığı konusunda fayda sağlayan içeriklerden birisi de elbette masajdır.

Tıbbi Masaj

Tıbbi masaj olarak da bilinen medikal masaj ve faydaları ile ilgili pek çok araştırma mevcuttur. Fizyolojik ve mekanik etkileri ayrı ayrı incelenen medikal masaj çok farklı alanlarda yarar sağlamaktadır. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir:

Medikal masajın iç organlar üzerindeki etkisi

Öncelikle abdominal distansiyon faktöründe azalma sağladığı bilinmektedir. Bununla birlikte kalın bağırsak bölgesinde peristaltik hareketleri artırması ve gaz sorunlarının çözülmesini sağlamaktadır. Sindirimi kolaylaşması kolaylaştırmanın yanı sıra parasempatik sinir sistemi üzerinde etkilidir. Ve kan dolaşımı içeriklerinde artışa neden olur ve daha çok idrar atımını sağlar. Akciğerlerde yer alan mukusun çözülmesine yardımcı olur.

Medikal masajın cilt üzerindeki etkisi

 Cilt üzerinde de çok sayıda faydası bulunan medikal masaj öncelikle fibrosis oluşmasını önleyen etmenlerden birisidir. Bunun yanı sıra derinin elastikiyetini artırır. Kan dolaşımının artmasını ve deri hücrelerinin beslenmesini sağlar. Vücuttaki sebum salgısını artırması nedeniyle deriyi yumuşatır ve enfeksiyonlara karşı da direnç kazandırır. Ter bezinde üretimi artırarak vücuttaki üre benzeri atıkların uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Medikal masajı kas ve iskelet sistemi üzerindeki etkisi

Kas-iskelet sistemi açısından öncelikle kireçlenmelerin önüne geçmesi ile bilinen medikal masaj aynı zamanda kemikleri besler. Krampların önlenmesini sağlamakla birlikte atopik kasların toparlanmasına yardımcı olur. 

Çeşitli spazmları azaltır ve kas bölgesinde kan dolaşımını arttırır. Bu sayede laktik asidin kas bölgesinden uzaklaşmasını sağlar. Kan dolaşımını hızlandırarak kasın oksijen ve besine ulaşmasını sağlamaktadır. Kasıktaki ağrı ve yorgunlukların giderilmesinde etkilidir.

Medikal mesajın dolaşım sistemi üzerindeki etkisi

Medikal masaj ne işe yarar  başlığı altında dolaşım sistemi üzerinde de yoğun etkileri olduğu bilinmektedir. Öncelikle kalp hızında yavaşlama meydana getirmesi ve venöz dönüşe yardım etmesi ile bilinir. Ödemin önlenmesinde etkilidir ve düzenli yapıldığında lökosit miktarını artırır. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Venostaz durumunun önüne geçerek arteryel dolaşımı hızlandırır. 

Medikal masajın sinir sistemi üzerindeki etkisi

Öncelikle sinir sistemini uyarıcı etkisi ile bilinen ve bu sayede faydalı olan medikal masaj sedasyon etkisi içerir. Gevşeme sağlayarak otonom sinir sistemi ve endokrin sistemleri üzerinde refleks etkisi oluşturur. Pek çok faydası olduğu bilinen medikal masajın bazı durumlarda sakıncalı olduğu bilinmektedir. Aşağıdaki durumlarda medikal mesajın sakıncalı olduğu ve uzman hekime danışmak gerektiği söylenebilir.

Medikal masajı kimler yapar sorusu noktasında öncelikle bir uzmandan destek almak gerekir. Bununla birlikte bir uzman sağlıyor olsa dahi bazı durumlarda sakıncalı olduğu bilinmektedir. Bunlardan birisi akut yaralanma durumlarıdır. 

Akut kanama olması durumunda medikal masaj kan dolaşımını hızlandırması nedeniyle kanamayı arttırma özelliği gösterir. Aynı zamanda yaralanmış olan kas lifleri üzerinde zedelenmeye sebep olur. Dolayısıyla akut yaralanma durumlarında sıcak ve masaj uygulamalarından uzak durmak önemlidir.

Bununla birlikte damar yapısında herhangi bir bozulma meydana gelmesi durumunda yani damar hastalıklarının oluşumunu neticesinde, medikal masaj yaptırmak risklidir. Bunun sebebi ise toplardamar bölgesinde yer alan pıhtı gibi sakıncalı durumların oluşabilmesi ihtimalidir.

Flebotromboz adı altında bilinen iltihap durumu içermeyen damar tıkanıklıklarında da aynı risk söz konusudur. Bunlara ek olarak çeşitli varis durumlarında ve enfeksiyon hastalıklarında da medikal masaj önerilmez. 

Aynı şekilde çeşitli deri problemlerinin varlığı ve apse oluşumunda da tavsiye edilmemektedir. Hamilelik sürecinde ve iltihaplı romatizma gibi durumlarda; buna ek olarak kanser gibi rahatsızlıklarda  medikal masaj risk içermektedir.

Profesyonel Medikal Masaj

Profesyonel medikal masaj uygulamaları alanında uzman kişiler tarafından sağlanmaktadır. Özellikle tıbbi altyapısı olması nedeniyle ve belirli rahatsızlıklar dolayısıyla önerilmesi özelliğinden  dolayı kesinlikle alanında yetkin ve tecrübeli uzmanların uygulaması gerekir. 

Medikal masaj daha çok tıbbi durumların ön planda olduğu şartlarda uygulansa da; aslında masaj türleri daha çok tıbbi bir sorun ortaya çıkmadan evvel sağlığı korumak amacıyla yapılmaktadır. Uygun şekilde uygulanan ve doğru yöntemlerle yaklaşılan masaj türlerinde kişilere çok sayıda fayda sağladığı bilinmektedir.

Medikal masaj genel olarak yorgun ya da hasta olan bir organın rehabilite edilmesi ya da eski sağlığına kavuşması için yüzey üzerine uygulanmakta olan belirli ve sistemli yöntemler bütünüdür. Fonksiyonel, fizyolojik ve anatomik pek çok alanda faydalı etkiler ortaya çıkarır. Kas üzerindeki ağrı ve yorgunluğu azaltması sebebiyle toksik nesnelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Kemiklerin güçlenmesi ve kireçlenme sorunları açısından da çok faydalı olduğu için hekim tarafından kişiye önerilebilir.

Medikal masaj Ankara metropolü ve diğer kalabalık şehirler başta olmak üzere pek çok bölgede yoğun şekilde tercih edilen uygulamalardan birisidir. Tıbbi altyapısı olması ile birlikte masaj çeşitlerinin faydası son dönemlerde daha fazla bilinir hale gelmiştir.

Masaj Çeşitleri

Masaj çeşitleri arasında birçok merkezde soğuk masaj uygulaması ile birlikte diğer içerikler de sunulmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

  • Klasik masaj ya da İsveç masajı
  • Yumuşak masaj
  • Spor masajı
  • Medikal masaj
  • Bali masajı
  • Thai masajı
  • Ayak masajı
  • Volkanik Taş Masajı
  • Aroma Terapi Masajı
  • Selülit masajı
  • Shiatsu masajı
  • Anti Stres masajı
  • Derin doku masajı

 

Adin VIP Masaj Salonuna Nasıl Gidilir?

Yol Tarifi sekmesine tıklayarak kolayca navigasyon desteği alabilir ve Ankara‘nın her yerinden kolayca ulaşabilirsiniz. Bu sayfaya aşağıdaki sorgulardan hangisiyle ulaştınız?

soft masaj, çankaya yumuşak masaj, isveç masajı, çankaya klasik masaj, çankaya’nın en iyi masaj salonu, çankaya popüler masaj salonları, çankaya spa

Whatsapp Destek Hattı